Boka rum
till garanterat bästa pris
BOKA RUM
Konferens & event
BOKA MÖTE

Norrskenspaket

Norrskenspaket

Norrskenet är en världskändis bland naturfenomen. I vårt norrskenspaket kan vi tyvärr inte utlova att det händer – men vi kan lova att väcka dig när det slår till.

Detta himlens eget skådespel kallas även Aurora Borealis och uppstår när elektroner från solen kommer in i atmosfären med solvinden, och krockar med atomer i luften. Atomerna får ökad energi vid kollisionerna och sänder ut den extra energin i form av ljus. Elektronerna följer jordens magnetfält och därför syns bara norrsken (eller sydsken på södra halvklotet) nära polerna. I Åre finns goda chanser att se norrskenet under hela vinterhalvåret. Fenomenet uppstår egentligen hela året, men mörkret på vinterhalvåret gör att norrskenet blir mer synligt. För att se norrskenet krävs också en klar natt, god sikt mot framför allt norr, och minimalt upplysta omgivningar.

Vårt paket kan du boka när bästa norrskenstiden infaller: höst och vinter. Copperhill Mountain Lodges placering högst upp på Förberget, med begränsad gatubelysning och bebyggelse, bäddar för en fantastisk upplevelse. För att hålla dig uppdaterad om norrskensprognoser och få reda på ännu mer om fenomenet rekommenderar vi att du tittar in på Facebooksidan (kan ses även om du inte har ett Facebookkonto) Norrsken i Sverige.

Datum för erbjudandet: 29 september 2016–28 februari 2017
Pris: från 1645 kr/dubbelrum
Inkluderar: Logi, frukost, spa* och gym samt väckning vid norrsken/god prognos för norrsken
Bokning: Boka online för bästa pris
*Den 6 november till 15 december 2016 utför vi en renovering av de varma källorna inne och ute. Det innebär att delar av spaavdelningen är stängd. Pool, relaxavdelning, bastu med kalldusch och samtliga behandlingsrum är öppna som vanligt. 

Paketet inkluderar:

  • Logi
  • Frukost
  • Spa och gym
  • Väckning vid norrsken
823SEK/Pers/Natt

@copperhillmountainlodge

På Instagram just nu
Copperhill på Instagram