Your message was sent successfully

Fjällte på vårt vis

Dela

När våra kockar har botaniserat i fjällets skafferi brukar de trolla fram något riktigt gott. Ett exempel är ”Fjällte” som bryggs på lavar, mossa och ris från fjället. I restaurang Niesti serveras teet tillsammans med hallonsorbet, hjortrongranité och russinchoklad. Passar också utmärkt i termosen på fjällturen.

Recept: Fjällte på Copperhill Mountain Lodge
1 liter vatten
500 gram lavar, mossa och ris från fjället
45 gram ekologisk honung
1 gram citronsyra

Bryt ner lavar, mossa och ris i mindre bitar. Koka upp vatten med citronsyra och honung. Slå över det kokande, täck över och låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn. Sila genom silduk och smaka eventuellt av med mer citronsyra och honung.

Servera varm. Drycken går utmärkt att blanda med lika delar päronlikör och vodka.