Your message was sent successfully

Höga poäng till restaurang Niesti i White Guide 2011

Dela

Över 800 personer jublade när vinnarna i White Guide 2011 presenterades på en stor gala på Grand Hôtel i Stockholm den 7 mars. På galan korades årets bästa restauranger i olika kategorier och de största restaurangupplevelserna i landet hyllades.

Vår restaurang Niesti kammade hem höga poäng och utmärkte sig särskilt i kategorierna service och miljö. Grattis Johan, Tobias, Karin och alla era duktiga medarbetare!

Så här lyder beskrivningen av Niesti Restaurant i White Guide 2011:
”Fjällens designhotell nummer ett har fått ännu mer kul konst både inne och ute och hit kan man åka endast för miljön. Varför inte after ski på Åres svar på Colorados mountainlodge? Eller bara ett glas champagne i den milt uttryckt spatiösa loungen ty här är det klass på det mesta. Mycket uppmärksam personal glider runt bland läderstolarna och bjuder på en laxtartar med kalixlöjrom som aptitretare. En gravad ren eller fjällröding känns helt rätt före, kustkompisen väljer pilgrimsmussla eller torskrygg. Lammentrecoten har stor smak på grund av fjällbetet och rentungan till skapar en härlig norrlands-kombokänsla. Bouillabaissen är mer ordinär men helt korrekt med skiktad torsk och rosa röding, såsen har härlig syra från de färskkokta tomaterna. Det fjälliga temat går igen i en långfilssorbet med blåbär och lakrits, men framförallt i ostarna från Oviken som ackompanjeras av hjortronsylt med aska! Huvudsakligen viner från Gamla världen.”

Vill du veta mer?
Välkommen att boka bord i Niesti, telefon 0647-143 00, info@copperhill.se
Läs mer på White Guide