Your message was sent successfully

Veckans vandringstips: Åreskutans topp

Dela

Copperhill Mountain Lodge – Åreskutans topp
En riktigt svettig utmaning på 10 km, ca 6 timmar

Från Copperhill på Förberget till Åreskutans topp är det lite knappt en mil. Men på vägen ska du dessutom klara av 870 meters stigning. Å andra sidan får du njuta av fantastisk vyer och härlig fjällkänsla. Du går från Copperhill Mountain Lodge ner till Björnen på led 222. Fortsätt norrut på led 221/216 och ta 216 upp på Lillskutan vid stolpe S42. Vid stolpe S33 viker du av mot Åreskutans topp på led 215 och följer den leden ända till Toppstugan. Här är du värd en extra lång paus och en fika innan du förslagsvis går ner de 800 metrarna till Kabinbanan. Den tar dig ner till Åre och härifrån tar du en mindre svettig transport tillbaka till Copperhill Mountain Lodge, dusch och en välförtjänt middag. Det här är heldagsutlykt även för den vältränade och finns inte som färdig tur i Åres vandringsguide utan du får hänga med på kartan så du väljer rätt leder.

(För den som på toppen av Åreskutan tycker att det behövs mer motion får led 217 ner mot Huså. Vik av led 219, en bit ner på norra sidan Åreskutan, en fin alternativ väg ner till led 211 som sedan leder söderut mot Björnen och därifrån vidare via led 222 tillbaka till Copperhill. Hela den långa turen tur och retur Copperhill blir 23 km och kan bara rekommenderas till vana snabba vandrare.)

Mer vandringstips
Fler ledförslag med utgångspunkt från Copperhill hittar du här

God tur!

Turbeskrivning och foto av Håkan Wike.