Your message was sent successfully

Recept på höstens godaste svampsmörgås

Dela

Ta vara på all den goda svampen från helgens skogsturer. Här tipsar vår kökschef om hur du gör höstens godaste svampsmörgås.

Stekta kantareller på rostat surdegsbröd
Kom in på Copperhill och fråga efter Linas surdegsbröd, hon säljer säkert om hon har något över. Eller besök något av byns bagerier och köp deras goda surdegsbröd.

Receptet är för 4 personer
Gula kantareller färska         ca 40 st
Surdegsbröd            4 skivor
Gul lök, skalad        1 st
Persilja skuren        2 msk
Smör                         2 msk

•    Rensa och dela kantarellerna.
•    Finhacka löken.
•    Läggsvampen i en varm stekpanna, låt vätskan koka ur
•    Tillsätt smöret och stek svampen tills den börjar knäppa
•    Tillsätt den hackade löken och krydda med salt och nymald svartpeppar
•    Innan servering, blanda i persiljan
•    Rosta brödet på plattan eller i ugnen
•    Arrangera svampen på brödet

Smaklig måltid!