Your message was sent successfully

Guldkantade höstdagar med bakad hjortronkräm

Dela

Tidigare i höstas hittade vi massvis av hjortron på myrarna kring Åre-Björnen. I syltad och fryst form ligger de nu och väntar på att få förgylla våra dagar. Här kommer recept på en bakad hjortronkräm som görs på syltade hjortron.

Bakad hjortronkräm

Vispgrädde                          2 dl
Mjölk                                    0,5 dl
Hjortronsylt (hemkokt)      2,5 dl
Socker                                   0,5 dl
Äggula                                   8 st

  • Sätt ugnen på 90°
  • Passera sylten genom en finmaskig sil
  • Vispa ägg och socker
  • Koka upp grädde, mjölk och sylt
  • Rör ner den varma gräddmjölken i sockersmeten
  • Häll över blandningen i en bakformform
  • Ta bort eventuellt skum
  • Grädda i ca 90 min tills krämen har ”stannat”
  • Låt kallna och ställ in i kylen och täck med plastfilm

Njut krämen som tillbehör till exempelvis kladdkaka. Eller ät den som den är, med smulade drömmar över.