Your message was sent successfully

Gör din egen blodpudding

Dela

Blodpudding blir lyxmat när du tillagar den själv. Här tipsar köket om en  fantastiskt god blodpudding, som du kan avnjuta med höstens rårörda lingon. Kanske med lite stekt varmrökt sidfläsk från Trångsviken eller Åre Chark och Deli.

Recept på blodpudding
Grisblod        5 dl (säljs i din välsorterade matbutik)
Lättöl        3,5 dl
Grovt rågmjöl    3,5 dl
Gul lök, finhackad    1 st
Späcktärningar    50 g
Äpple finhackat    1 st
Smält smör        0,5 dl
Sirap        0,5 dl
Salt        0,5 msk
Vitpeppar        0,25 tsk
Kryddpeppar    0,5 tsk
Mejram finstött    1 tsk

•    Sila blodet genom en finmaskig sil och vispa det sedan med öl och rågmjöl
•    Tillsätt övriga ingredienserna under kraftig vispning
•    Smöra en form och fyll
•    Täck med smörpapper och grädda i vattenbad 175 grader i ca en timme
•    Känn efter med en sticka, den är färdig om det inte fastnar något

Smaklig måltid!

(Bild: spisa.nu)