Your message was sent successfully

Copperhill Stories #1: Sommarlunchen på tillväxt i Romo Trädgård

Dela

Under vinjetten Copperhill Stories får du följa med bakom kulisserna, höra historierna bakom rubrikerna och träffa människorna som är med och skapar upplevelsen Copperhill Mountain Lodge.

Träffa en av våra lokala leverantörer
Närproducerad mat är på modet och inte minst på Copperhill Mountain Lodge. Men vad är sanningen bakom uttrycket? Följ med till några av våra leverantörer, så får du se.

Första stoppet gör vi på den lilla ekologiska handelsträdgården Romo Trädgård som ligger i Undersåker, en mil från hotellet. Det första som möter oss på gårdsplanen är en grupp höns i olika färger, ankor och en tupp. Den senare får vi uppmaning att passa oss för, av ägarinnan Karin Mörtberg som även har sällskap av kaniner, katter och hundar på gården. Ibland väldigt många hundar, då gården även inhyser ett hundhotell av lyxigare sort.

Men det vi har kommit hit för är växthuset, där våra sommargästers grönsaker just nu håller på att drivas upp. Det känns exotiskt att stiga in i växthusets sommarvärme och grönska, så här mitt i vårvintern. Odlingen är ekologisk och gården drivs som ett kretslopp där allt tas tillhanda – till och med kaninernas lortar, som fungerar utmärkt som gödsel. Härifrån kommer Karins kompanjon Katie Fransson i sommar att leverera grönsaker och kryddor direkt till Copperhill Mountain Lodges kök, där de med kärlek och omsorg tillagas och serveras i hotellrestaurangen Niesti.

Njut av bilderna från växthuset – och välkommen till bords i sommar.

Gårdens höns går ute så mycket klimatet tillåter
Karin Mörtberg hälsar välkommen till växthuset, där hon och kompanjonen Katie Fransson odlar blommor, grönsaker och kryddväxter
Det här kommer att bli rotselleri som levereras till Copperhill Mountain Lodge i sommar
Copperhills purjolök växer till sig
Romo Trädgård kommer även att leverera kryddor till hotellet
Den 11 maj öppnar växthuset för säsongen