Your message was sent successfully

Expressen: ”Naturlyx med Aspen-känsla”

Dela

Kvällstidningen Expressens reseredaktion har valt ut Sveriges lyxigaste hotell och beskriver Copperhill Mountain Lodge så här:

Naturlyx med Aspen-känsla
Med pampigt läge på 730 meters höjd på Förberget, cirka en mil bilvägen från själva Åre by hittar man detta femstjärniga hotell som är medlem i Design hotels. Arkitekten Peter Bohlin, svenskättad amerikan, är känd bland annat för att ha skapat Bill Gates privata hem. Även om hotellnamnet klingar amerikanskt så syftar Copperhill på de gamla koppargruvorna som funnits i trakten och materialet går som en rödbrun blänkande tråd genom hela hotellets inredning. Prislappen på hotellbygget, drygt 700 miljoner kronor, säger väl både en del om ambitionsnivån när hotellet byggdes men var kanske också del av orsaken till konkursen. Sedan Petter Stordalen köpte Copperhill 2009 frodas dock verksamheten igen och man satsar på att erbjuda gästerna temahelger och aktiviteter även sommartid. Utöver de bekväma, välutrustade rummen har Copperhill egen helikopterservice, restauranger, barer, lounger, gym och spa. Så känns Aspen för långt bort, varför inte åka till Copperhill i stället.

Läs mer på Expressens hemsida »