Your message was sent successfully

Mountain Mind-helg med yoga, spa och äventyr

Dela

Vill du uppleva fjällvärlden när den är som vackrast? Röra på dig, njuta av nuet och få en härlig dos äventyr? Välkommen på en härlig långhelg med yoga, meditation, äventyrsupplevelser och spabesök. Skaffa dig energi inför höstens utmaningar samtidigt som du njuter av det goda livet. Malin Kronvall och Lotta Byqvist från Mountain Mind är dina ciceroner under helgen.

DATUM
Torsdag 21 augusti – söndag 24 augusti 2014

PROGRAM
Torsdag 21 augusti
Ankomstdag. Fri tid för spabesök och egna aktiviteter.
17.00 Hathayoga
19.00 Välkomstdrink
19.30 Middag och föreläsningen ”Mindful som en elitidrottare”

Fredag 22 augusti
7.30 Mindful morning. Starta dagen med mindfulness- och meditationsövningar
8.30 Frukost, packa ihop lunchmatsäck från frukostbuffén.
10.00 Heldagstur. Vandring uppför Åreskutan. Vi stannar för kortare bergsmeditation samt mindulnessövningar och äter matsäck på vår väg mot toppen. Vandringen är relativt krävande, som alternativ erbjuds en lättare tur.
16. 00 ca. Hemkomst. Fri tid för spa och egna aktiviteter.
17.00 Yinyoga, för ökad cirkulation och smidighet
19.00 Middag

Lördag 23 augusti
7.30 Mindful morning. Starta dagen med mindfulness- och meditationsövningar
8.30 Frukost
9.30 Rappellering och forskajak, heldagstur. Gemensam avfärd från hotellet. Våga ta klivet över kanten och fira ned dig själv hängande i selen vid den 40 meter höga klippan. En hisnande upplevelse med skönt pirr i magen.
Klippan ligger cirka 25 minuter från Åre. Därefter kort promenad till sjön där våra kajaker väntar. Medan vi paddlar över sjön går vi igenom paddelteknik och forssäkerhet. Därefter en forspaddling med vitvattnets stänk upp över öronen. Klätter- och kajakutrustning, lunch, fika, och instruktör ingår.
17.00 Yinyoga, för ökad cirkulation och smidighet
19.00 Middag

Söndag 24 augusti
7.30 – 9.00 Hathyoga
9.00 Frukost
10.00 Meditation, avslutning
Tid för spabesök. Hemfärd.

PRIS
Del i dubbelrum: 5900 kr/person inkl. moms
Del i fyrbäddssvit: 5300 kr/person inkl. moms

I PRISET INGÅR
– Boende i del av dubbelrum/svit torsdag-söndag
– Ledda övningar och aktiviteter enligt program
– Frukostbuffé fredag, lördag, söndag
– Lunchmatsäck, fredag och lördag
– Välkomstdrink torsdag
– Tvårätters middag, exkl dryck, torsdag-lördag
– Entré till vårt prisbelönta spa, Level Spa & Health Club, under hela vistelsen.

BOKNING
Välkommen att boka på telefon 0647-14300 eller skicka epost till reservations@copperhill.se


MER INFORMATION

Om Mountain Mind
Mountain Mind erbjuder kurser och retreats med yoga, meditation, mindfulnessövningar och vandringar samt kostrådgivning. Så ofta det går förläggs övningarna utomhus – för att hämta lugnet och kraften från naturen. Bakom Mountain Mind står Lotta Byqvist och Malin Kronvall.

Om Malin: Leg. sjukgymnast, föreläsare, yogalärare certifierad vid Yoga Alliance i USA samt mindfulnessinstruktör.
Om Lotta: Mindfulnessinstruktör, diplomerad kostrådgivare och hälsoskribent. Har en bakgrund inom PR och marknadsföring.

Om mindfulness och yoga
Mindfulness handlar om medveten närvaro, konsten att vara i nuet, och baserar sig på österländsk filosofi kombinerat med vetenskapliga rön om vårt nervsystem och vår hjärna. I vår allt intensivare tillvaro upplever många ett behov av att lära sig koppla bort bruset och fokusera på en sak i taget. Detta gör man med mindfulnessträning. Yoga är en indisk lära med mellan 2500-3500 år gamla anor. Genom meditation, andnings-, koncentrations- och avslappningsövningar samt fysiska ställningar skapas balans mellan kropp och själ. Förbindelselänken mellan kroppen och själen är andningen. Det är därför andningen är så viktig inom yogan och det som skiljer yoga från annan träning.