Your message was sent successfully

Nyheter i sommar

Dela

Nu laddar vi för sommarsäsongen med en rad nyheter och aktiviteter som ligger i linje med en hundra år gammal nyhet: Res till Åre för att må bättre.

Idag förknippar de flesta Åre med vinter, snö och skidåkning. Men för ett sekel sedan var orten en sommardestination. Hit åkte de bättre bemedlade från den förorenade storstaden för rekreation, ren luft, god mat, vila och behandlingar.

– Våra gäster idag kommer också hit för att må bättre. Vi talar kanske mer om längtan efter tid tillsammans än ren luft, men behovet är snarlikt, menar hotelldirektör Pernilla Gravenfors, som ser fler paralleller mellan Copperhill Mountain Lodge och den gamla tidens luftturism.

– Här finns allt på samma plats. God mat, vila, spabehandlingar och naturen utanför dörren. Vad vi har lagt till är aktiva och hälsosamma paketlösningar där våra gäster guidas i bland annat vandring, trailrunning, yoga, kajak och mindfulness, säger Pernilla Gravenfors.

Detta händer på Copperhill Mountain Lodge, sommaren och hösten 2014:

• Mountain Mind äventyr, helgpaket i augusti med guidad vandring, äventyrsupplevelser och yoga. Paketet är en helhetsupplevelse med fullspäckat program för den som söker utmaningar och ett lyft.

Mountain Mind vandring, helgpaket i september med yoga, mindfulness och guidad vandring på återinvigda pilgrimsleden S:t Olavsleden. En fridfull långhelg med tid för återhämtning och reflektion.

Fjällkraft, en friluftsupplevelse i kursformat på två alternativt tre dagar där deltagarna lär sig att hitta trygghet och styrka i naturen genom friluftsliv.

Skutrundan, en guidad tredagars vandringstur som tar en mindre grupp med till Åres bästa leder och boenden runt Åreskutan, och som utgår från Copperhill Mountain Lodge.

Yogaretreat med vinyasa flow och yinyoga. En långhelg i september med fokus på styrka, smidighet och energi. Detta paket erbjuds för sjätte gånge

Löparpaket för den som på egen hand vill upptäcka trailrunning på fjället. I paketet ingår Copperhill Mountain Lodges tryckta guide med tips på turer.

Vigselweekend, den återkommande och populära paketlösningen där gästen packar väskan och kommer hem som nygift. Allt är ordnat och fotograf, vigselförrättare och hotellpersonal står redo sista helgen i augusti.

• Fäviken Game Fair-paket den 25–27 juli. Välbesökt jakt- och vildmarksmässa, i år gästad av högaktuella Jill Johnson som gör en av sina få sommarspelningar under helgen.

• Spapaket Viddernas kur respektive Samezen, där hotellets mest omtyckta och lyxiga behandlingar ingår.

Restaurang Niesti gör en uppföljning av förra årets succé med en sommarmeny som förändras dagligen. I år satsas dessutom på utomhusmiljön i anslutning till restaurangen, på en generös daglig salladsbuffé och nya kockar, handplockade från närområdet, med gedigen kunskap om jämtländskt mathantverk. Därtill delikatessdisk med lokalt producerade ostar och kallskuret samt ett tätt samarbete med jämtländska producenter av allt från grönsaker till öl.

______________________________________________
Copperhill Mountain Lodge är ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Här har hotellets gäster vidsträckta vyer över fjällvärlden, samt skidåkning och vandring direkt utanför dörren. Under ett och samma tak finns 112 hotellrum och sviter med totalt 420 bäddar, sju konferensrum för upp till 500 personer, ett spa som vunnit pris som Europas bästa, restaurang, bar, barnpassning, skiduthyrning, gym, aktiviteter och egen helikopterplatta. Hotellet har en arkitektur i modern mountainlodge-stil skapad av den amerikanska arkitekten Peter Bohlin och en ansedd samling samtida, europeisk konst. Copperhill Mountain Lodge öppnade i december 2008, är medlem i Design Hotels™ och drivs sedan  2009 av Nordic Choice Hotels.