Your message was sent successfully

OS-medaljörer segrade när Åre XCO avgjordes utanför Copperhill Mountain Lodge

Dela

Snöyra stoppade varken publik eller åkare i tredje upplagan av Åre Cross Country Open, Mathias Fredrikssons längdtävling där vem som helst kan utmana eliten i ett lopp av det festliga slaget. Tävlingen markerar säsongsavslut för många elitåkare och attraherar välkända namn – i år var inget undantag. Segrade bland herrarna gjorde OS-bronsmedaljören Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, som tangerade förra årets förstaplats. Han följdes av Jonathan Thoresson, Östersunds SK och veteranen Jörgen Brink, Hudiksvalls IF. Bland damerna segrade OS-guldmedaljören Emma Wikén, Åsarnas IK, följd av Helene Söderlund och Sofia Bleckur, båda IFK Mora SK. Efter tävlingen hölls sedvanlig After-Ski vid målgången utanför Copperhill Mountain Lodge samt en bankett i festvåningen Coppermine CO med utsikt över målområdet. Grattis Emma och Daniel!