Your message was sent successfully

Vildmarken kallar, del 1 av 6: Den amerikanska arkitekten

Dela

Sommaren 2005 var arkitekten Peter Bohlin mitt uppe i bygget av en ny butik för Apple – en futuristisk glaskub på 5th Avenue i New York – när telefonen ringde. På tråden var en man från Sverige som hade fått upp ögonen för Peter Bohlin i samband med uppförandet av Bill Gates hem, en byggnad som trots sina 6000 kvadratmeter smälte in i landskapet som om det vore en del av naturen. Svensken undrade om Peter denna gång ville rita en mountain lodge i Åre.

En udda förfrågan, men av någon anledning väckte den Peters intresse. Hans morföräldrar kom från Sverige och eftersom han ändå snart skulle till London för att planera Apples nästa butik, kunde han svänga förbi Åre och ta en titt. Sagt och gjort. Kort därefter anlände Peter Bohlin till toppen av Förberget i Åre Björnen. Ett helt oexploaterat område i väglöst land, där inget annat fanns än myrmark, hjortron och vildmark. Samt en helt bedårande utsikt. Här tändes idén att skapa en byggnad där många kunde samlas och njuta. En arkitektur i samklang med naturen, som tittar ut över fjällvärlden.

Se bilder och läs mer om Peter Bohlin

————————————————————

”Vildmarken kallar” är en serie berättelser om människorna och historien bakom Copperhill Mountain Lodge.