Your message was sent successfully

Ensam julgran söker gåvor till barn

Dela

Nu i december samlar alla 175 hotell inom Nordic Choice Hotels in julklappar som vi sedan skänker till valfri lokal välgörenhet. Vi på Copperhill Mountain Lodge har valt att skänka våra gästers klappar till volontärorganisationen DECE som vi samarbetar med sedan tidigare. Dessutom ger Nordic Choice Hotels 10 kronor till UNICEF för varje skänkt julklapp.

Amanda Evensen som arbetar på Copperhill Mountain Lodge var nyligen och besökte DECE:s volontärer och de rumänska familjerna i byn Siria, och fick bland annat träffa barnen. Amanda är tydlig med att det som våra barn i Sverige uppskattar vanligtvis inte är det som är bäst för rumänska barn.

– Ett par dyra vantar eller tevespel kan verka självklart att ge ett barn för oss här i Sverige, dock blir det en krock i kulturen när de rumänska barnen får dyra presenter som sticker ut väldigt mycket ifrån vad dem vanligtvis leker med, vilket kan skapa osämja istället för glädje. Bra alternativ är enklare leksaker men också varma kläder för den kommande vintern. Skänk mer än gärna begagnade grejer som ni har hemma, men som vi ser är i väldigt bra skick, eller givetvis nyköpt, säger Amanda.

Välkomna in till oss på Copperhill Mountain Lodge under december månad för att lämna din gåva under vår gran, märk med passande kön, ålder och gärna en notering om vad som är inuti paketet för enklare hantering.

Insamlingen är en del av Nordic Choice Hotels julkampanj ”Ensam julgran”, där alla 175 hotell får stötta valfri lokal välgörenhet att skänka inlämnade julklappar till.