Your message was sent successfully

Vårkänslor – 9 sköna vårvintertips

Dela

Nu är den här. Vårvintern. Fjällens femte och absolut bästa årstid. Dagarna blir längre, temperaturen blir behagligare, snön förvandlas till mjuk sorbet och solen hettar i ansiktet. I samarbete med Åre Destination, kommer här nio sköna tips på hur vårvintern bäst bör upplevas i Åre.

1. Slaskåkning

Eftermiddagarna bjuder på fantastisk skidåkning. När solen legat på och värmt upp snön blir den härligt slaskig och hela berget blir lättåkt. Baksidan är en riktig vårvinterfavorit!

2. Våffelfika

Det finns nog inget som är så skönt som att efter lite ansträngning slå sig ner och njuta av välförtjänt fika. Runt om i skidsystemet finns gott om backrestauranger med stora altaner i bästa solläge. Väljer du att åka längd är några givna utflyktsmål Lillåstugans Våffelbruk i Ullådalen, Bergstugan vid Fröå Gruva eller Vita Renen på Renfjället.

Slaskåkning, solgrop och after-ski på torget – det är några av Åre Destinations bästa vårvintertips. Vi håller med om att april borde lyftas till en alldeles egen årstid. När dagarna är långa, solen ligger på och snön ligger kvar, då är det som bäst i Åre. Det tycker de flesta som bor här. Därför är det också en extra skön stämning som möter dig i april. Det kan du få ett smakprov på i den här filmen.

3. Solgropshäng

Packa ryggsäcken med fika, spade och liggunderlag. Gräv en grop och njut i solen resten av dagen – god choklad och apelsiner är ett klassiskt tillbehör. Glöm inte solskyddsfaktor!

4. Baksidan till Huså

Ett roligt skidäventyr är en tur till den lilla genuina skidanläggningen Gruvbacken i Huså, belägen på Åreskutans baksida. Gå upp eller tolka till Åreskutans topp och därifrån följer du den markerade skidleden till Huså. Leden har olika svårighetsgrader, men alla med någorlunda skidvana klarar hela vägen ner utan problem. Ät lunch på Den Djupa Gruvans Krog och ta några åk i Huså innan snövesslan tar dig tillbaka till Stendalsliften i Åres skidsystem.

5. Ut på tur, aldrig sur

Det finns få sätt att uppleva fjällen som är så rogivande som på turskidor. Ta dig fram på fjället av egen kraft och njut av ensamhet, tystnad och storslagna miljöer i ditt eget tempo. Många fina turleder utgår i Ullådalen, Vålådalen och Edsåsdalen.

6. Afterski

Efter en lång dag i skidbacken rekommenderar vi skön afterski med loungetunes i Fireside Lounge & Bar.

7. Isfiske

Köp ett fiskekort och packa ryggsäcken med fika och något att sitta på. Öring och röding finns i nästan alla vatten, men några rekommendationer är Greningen, som du når från Duved, eller lättillgängliga Åresjön. Är fiskelyckan med dig kanske det är du som drar upp dagens middag!

8. Skejta i Ullådalen

Efter en kall natt bjuder kommande morgon på perfekt skejtföre. Skaren bär och du kan susa fram precis överallt i den vackra fjällmiljön. En klassiker är Ullådalen!

9. Boka vårt extra fina erbjudande i april!