Åre året runt

Åre är inte längre bara en vinterort. Här erbjuds äventyr och upplevelser hela året.

Åre på sommaren

När snön smälter öppnar ett helt nytt fjäll upp sig. Åredalen bjuder på massor av äventyr. Både för dig som söker lugnet i naturen och för dig som gillar lite mer adrenalinstinna sporter. Oavsett vad du vill göra ligger vi här uppe vid trädgränsen och blickar ut över hela Åredalen. Som ett basecamp deluxe.

Exempel på saker att göra är vandring, trailrunning, fiske, cyckling, kajak, skärmflygning och ridning. Vill ni uppleva olika utflyktsmål rekommenderar vi Fröå Gruva, åka kabinbanan upp till Åreskutans topp eller en tur till Sveriges största vattenfall, Tännforsen. På väg till eller från Åre kan vi varmt rekommendera Jamtli i Östersund. 23 Juni-19 augusti hittar du historieland där du inom några steg förflyttar dig mellan 1700-, 1800- och 1900-tal. Missa inte heller nyinvigda Nationalmuseum Jamtli med utställningar från Ntionalmuseums egna samtlingar. Läs mer på jamtli.com

Åre på vintern

De flesta kommer till Åre för skidåkningen. Med all rätt. Det är en av Sveriges bästa. Men att Åre är så populärt resmål beror också på att det finns mycket mer att göra än att bara åka skidor. Du kan gå runt i vår mysiga bykärna, äta på några av Sveriges bättre krogar, åka på delikatess-rundor bland lokala godsaker, shoppa eller lyssna på någon av alla kända artister som uppträder här. Förutom detta finns även längdåkning, hundspannsturer, skotersafari, snöskovandring och företag som erbjuder bilkörning i olika former på våra frusna sjöar.

Åre för barn

Årefjällen är kanske Sveriges största lekpark. Både sommar och vinter. På vintern är det självklart skidåkning som står i fokus. Och med Skistars alla barnvänliga områden finns det massor att uppleva. Även sommaren bjuder på massor av lek, bus och äventyr. Allt från vandring, bad, fiske, kajak, zipline, downhill- och cross-country cykling. Vi har stora praktiska familjesviter där barnen får ett eget rum och på vårt hotell finns biljard- och pingisbord, särskilda barntider på spa, Playstation på alla rum och i vår Gaming Zone finns airhockey, bilspel, jetball, basket och annat skoj. Fulladdad med kreativitet, nya vänner och massor av skoj!

Åre för djurägaren

Åre passar även din fyrbenta vän. Vi har rum där du mot ett djurtillägg gärna får ha med dig ditt husdjur. Säg bara till när du bokar. Hos oss kan du till och med sitta framför vår stora brasa och ta en mysfika med din hund om du vill. Vill hunden ha semester från semestern så hjälper vi till att sätta er i kontakt med något av Åres hundpensionat.

Vill du ha en planerad aktivitet jobbar vi tillsammans med våra duktiga eventleverantörer nere i byn. Kontakta receptionen så hjälper vi er med tips och bokningar.

Exempel på aktiviteter

  • Vandring – Närmaste vandringsled ligger direkt utanför hotellet och ansluter till Åres över tio mil långa, sammanhängande ledsystem.
  • Stavgång – Låna stavar av oss och ta dig tryggt ut på vandringslederna.
  • Trailrunning – Löpträna på stigarna som utgör Åres ledsystem. Du hinner se mer och får en utmanande njutbar träning.
  • Mountainbiking – Använd ledsystemet för att ta dig fram på fjället på cykel. MTB för downhill och cross country finns att hyra i Åre.
  • Zipline– En Åreklassiker som tar dig med över forsar och raviner hängande i en sele.
  • Kajak – Paddla på Åresjön och njut av stillheten.
  • Skärmflygning – Från Åreskutans topp.
  • Flugfiske – Anlita en guide och lär dig att fiska med känsla och stil.
  • Ridning– En tur till häst på fjället.
  • Tännforsen – Besök Sveriges största vattenfall.

Kontakta oss på telefon +46 (0)647 143 00 eller maila oss på info@copperhill.se så berättar vi mer.

Rulla till toppen