Hållbarhet & socialt ansvar

Om man är omgiven av naturen vill man
gärna värna om den lite extra.

VÅRT ANSVAR
Vi arbetar hela tiden med att försöka minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi vill ta ansvar som även sträcker sig långt utanför hotellentrén. Nedan beskriver vi lite kortfattat om vad vi gör, hör gärna av dig om du vill veta mer, detta är något vi brinner för och gärna diskuterar!

MILJÖCERTIFIERING
– Vi är ISO 14001 certifierade vilket innebär att vi årligen sätter upp nya mål för all förbrukning inom vatten, avfall, kemikalier och elektricitet för att bidra till de centralt satta målen inom Strawberry. Vi har årliga revisioner för att få bibehålla certifieringen och visionen är att det skall vara mer miljövänligt att bo hos oss än att bo hemma. Det långsiktiga målet för oss och hela kedjan är att vi senast år 2030 skall vara klimatneutrala

MAT
Idag lägger vi stort fokus på mat inom hela Strawberry. Ambitionen är att få oss att äta nyttigare och mer miljösmart mat för att få en hållbar tillväxt på vår planet. 

Såhär försöker vi bidra:

  • Vi jobbar med så mycket närproducerat som vi bara kan och byter meny utifrån säsong
  • Vi har tagit bort samtliga produkter som innehåller palmolja
  • Alla våra gäster skall ha möjligheten att äta en komplett frukost som består av enbart ekologiska råvaror
  • All fisk vi serverar är MSC-certifierad
  • Vi sorterar ut allt matavfall och lämnar det vidare för biogasutvinning.
  • Vi har bytt ut en stor del av det röda köttet i våra menyer och våra grupper får alltid alternativet att välja gröna menyer till hela sällskapet. 

LÅNA ETT SKIDSTÄLL
Du behöver inte köpa nytt skidställ för att åka upp en helg eller vecka. Tack vare vårt samarbete med Elevenate har du möjlighet att låna det hos oss helt gratis under din vistelse. Vill du sedan köpa ett nytt ställ vet du att det är ett kläder du gillar och som kommer hålla länge tack vare Elevenates höga kvalitet. Elevenate är ett Årebaserat företag som är experter på kläder för berget, grundat av en bergsguide och en friåkare. Alla plagg är designade och testade precis utanför vår dörr på vackra Åreskutan.

KVINNOJOUREN I ÅRE
Kvinnojouren i Åre består endast av ideella krafter, och i dagsläget tillåter ekonomin endast telefonjour samt chatt under begränsade tider. Det finns stora visioner visioner om hur de kan vara en varm famn för kommunens utsatta kvinnor och hur de får skolor, arbetsplatser och föreningar att agera mot mäns våld mot kvinnor. Vi på Copperhill Mountain Lodge har beslutat att vi på olika sätt skall se till att Kvinnojouren kan hjälpa fler medsystrar till ett bättre liv. Ett av dessa är att skänka pengar motsvarande arbetstiden om du väljer att avstå rumsstäd.

HOTELLKURAGE

Vi har som första hotell i Åre valt att införa policyn Hotellkurage som styrmedel. Vi tar ställning och arbetar internt med att skapa förutsättningar för gäster och medarbetare att agera om man misstänker att allt inte står rätt till.

Rulla till toppen