Hållbarhet & socialt ansvar

Om man är omgiven av naturen vill man
gärna värna om den lite extra.

VÅRT ANSVAR
Vi arbetar hela tiden med att försöka minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi vill ta ansvar som även sträcker sig långt utanför hotellentrén. Nedan beskriver vi lite kortfattat om vad vi gör, hör gärna av dig om du vill veta mer, detta är något vi brinner för och gärna diskuterar!

MILJÖCERTIFIERING
– Vi är ISO 14001 certifierade vilket innebär att vi årligen sätter upp nya mål för all förbrukning inom vatten, avfall, kemikalier och elektricitet för att bidra till de centralt satta målen inom Nordic Choice. Vi har årliga revisioner för att få bibehålla certifieringen och visionen är att det skall vara mer miljövänligt att bo hos oss än att bo hemma.

MAT
Idag lägger vi stort fokus på mat inom hela Nordic Choice. Mycket med inspiration, och hjälp av, Gunhild Stordalen som stiftat the EAT Foundation. En stiftelse som har som ambition att få oss att äta nyttigare och mer miljösmart mat för att få en hållbar tillväxt på vår planet.

Såhär försöker vi bidra:

  • Vi jobbar med så mycket närproducerat som vi bara kan och byter meny utifrån säsong
  • Vi har tagit bort samtliga produkter som innehåller palmolja
  • Alla våra gäster skall ha möjligheten att äta en komplett frukost som består av enbart ekologiska råvaror
  • All fisk vi serverar är MSC-certifierad
  • Vi sorterar ut allt matavfall och lämnar det vidare för biogasutvinning.

UNICEF – SWEET DREAMS
Via UNICEF stödjer samtliga hotell inom Nordic Choice flera lokala center i Kambodja som tar emot barn som blivit utsatta för människohandel. Här får de en säng att sova i, omvårdnad samt hjälp att komma vidare i livet. Detta gör vi tillsammans med er gäster. Bara genom att bo hos oss bidrar ni till detta – ju fler gäster desto större bidrag till UNICEF. I vår reception kan ni köpa armband som är gjorda av kvinnor från några av de center som vi stöttar. Intäkten går oavkortat tillbaka till hjälpcentren.

NETWORK
Copperhill Mountain Lodge stödjer organisationen Network som sedan tio år tillbaka verkar i Rumänien. Här ger man stöd till utsatta barn och familjer i form av ved och mjök men även med hjälp till självhjälp och utbildning. Sedan 1 januari 2012 skänker vi en krona per rumsnatt till Networks arbete. Dessutom är våra arbetsuniformers flugor och skärp av läder designade av organisationens förgrening och vi säljer deras produkter i vår shop.

GÄSTENS VALMÖJLIGHET
Vi vill gärna erbjuda våra gäster alternativa möjligheter att konsumera samt transportera sig. 

Vårt paket Travel Green innebär att du som bor hos oss och som väljer att ta tåget till Åre blir upphämtad- samt avlämnad på tågstationen samt får låna en hybridbil under vistelsen (gäller sommar/höst).

Scroll to Top