Ett designhotell av internationella mått.

Allt började som en visionär tanke om att skapa något som aldrig tidigare gjorts i Sverige.

Det resulterade i ett hotell vid vägens ände 730 meter över havet ritat av en av världens mest framstående arkitekter. Uppdraget att rita hotellet gick till den amerikanska arkitekten Peter Bohlin och hans arkitektbyrå Bohlin Cywinski Jackson. Redan från början lades mycket vikt vid kontrasterna mellan ute och inne. Man ville ta in den häpnadsväckande naturen in i byggnaden samtidigt som man var mån om att varje inredningsdetalj skulle ha en modern design. Ett unikt hotell växte fram fullt med naturliga materialval, varma sällskapsytor och genomtänkta lösningar.

Hotellet är nästan helt byggt i trä vilket gör det till en av Europas största träkonstruktioner och våra gäster möts av en lobby med 22 meter i takhöjd, en spis som sträcker sig ända upp till taket och en kopparvägg om 230 kvm.

Namnet Copperhill kommer av att man från 1700-talet till början av 1900-talet bröt kopparmalm i området kring Fröå ca. två km. från hotellet. Gruvområdet är välbevarat och är idag ett välbesökt turistmål såväl sommar som vinter.

Hotellet som är den största privata satsningen i Åres historia, ägdes fram till augusti 2009 av de holländska investerarna Peter Kat och Frans Scholtes och köptes den 28 augusti 2009 av Petter Stordalens fastighetsbolag och blev därmed en del av hotellkedjan Strawberry

 

Peter Bohlin

”Det som kittlade oss från början var utmaningen i att skapa en miljö på den här underbara bergstoppen som många människor kunde njuta av. Att skapa en fantastisk byggnad i samspel med denna så natursköna plats.”

– Peter Bohlin, Arkitekt

Rulla till toppen