En meny som hyllar samisk matkultur och naturens rikedom, där traditionell nordisk mat möter modern gastronomi. Inspirerad av Jämtländska smaker, fokuserar menyn på råvaror från våra fjäll.
Våra tre menyer – Fjäll, Skog, Hav & Kust, byts ut var tredje dag, så att du får en ny smakupplevelse varje gång. Dessutom kan du alltid beställa från vår Lobbymeny och Barnmeny varje kväll.
Fjäll serveras:
1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25 april
Från lokala producenter - Jordärtskockschips - Friterat tunnbröd - Rabarbermarmelad
Lantchips - Smetana - Gräslök
Hett reninnanlår - Chili - Paprika - Champinjon - Vindelnrökt sidfläsk
På älg och ren
Saltgurka - Honung - Smetana - Med eller utan 4 cl vodka
Kalix löjrom - Syrad grädde - Rödlök - Dill - Smördeg
Brynt smör - Gaahkoe (säckbröd) - Rårörda lingon
Åre Locals Gin - Bakad äggula - Rödbeta - Krispig purjolök - Kaprispulver
Rökt ripa - Vispad smetana - Friterad svartrot - Krasse - Västerbottensbrioche
Färskost - Chili - Morot - Gräddstuvade svarta bönor - Blåbär
Tryffelstuvad svartkål - Friterad potatis - Rödvinsås - Rökt sidfläsk - Krispig jordärtskocka
Potatis- och pepparrotsstrudel - Rödvinssås smaksatt med lingon - Stekt gurpi - Vinkokt savoykål
Blåmusselvelouté - Färsk dragon - Mandelpotatispuré - Chips av jordärtskocka
Friterat tunnbröd - Rabarbermarmelad
Brownie - Spritade hallon - Brynt smörglass
Lemoncurd - Sockerkaka - Bränd blåbärsmaräng
Havrecrumble - Brynt smörglass - Hallonrem
(Vargtass)
Hjortron & Vodka
Espresso med vaniljglass