Boka rum
till garanterat bästa pris
BOKA RUM
Konferens & event
BOKA MÖTE

The Copperhill Way

Drömmen som gick i uppfyllelse – The Copperhill Way

År 2005 vandrade några herrar runt här uppe på Förbergets topp och rekogniserade platsen. En av dem var amerikanen Peter Bohlin – en av världens mest berömda arkitekter – som hade blivit kallad av svenska byggherrar med stora visioner. Då fanns ännu ingen serpentinväg uppför fjället, inga stugor och ingen lift. Allt som fanns var frisk luft, stillhet och den mest makalösa utsikten över jämtlandsfjällen, Åresjön och Åreskutan.

Här bestämde man, här skulle man uppföra kronan på verket. En spektakulär byggnad som blickar ut över naturen, där många människor skulle kunna mötas och njuta – the Copperhill Mountain Lodge. Namnet kom sig av att man på just den här platsen, för hundra år sedan, hade brutit koppar som fraktats till närbelägna Fröå Gruva.

Och nu är vi här. På en underbart vacker plats. Med hotellrum, matsalar, lounger och pooler. Med vidsträckta vyer mot alla väderstreck. Tillsammans med underbara gäster i alla åldrar, från världens alla hörn. Mest från Sverige och Norge, så klart, men många hittar hit även från övriga Skandinavien, Europa och Nordamerika.

Vi har ordnat hotellet så att både barn, vuxna, företag och husdjur ska känna sig välkomna. Och efter vad vi får höra och läsa i gästundersökningarna, så fungerar det väldigt fint. Barnen är välkomna på egna tider till spa för att bada. Husdjuren har sin egen flank. De stora konferenssalarna och festvåningen ligger på en egen våning. Därtill är byggnaden skapad för att många människor ska kunna samlas, ha gott om plats och kunna hitta en ostörd vrå.

Naturen är lättillgänglig med vandringsleder direkt utanför hotellet, en naturstig som används året runt och ski-in/ski-out till Åres alla skidbackar. Vintertid finns även en skidbuss.

Så känn dig alltid välkommen hit. Året runt. I vilket sällskap du än kan tänkas ha. Vi lovar att göra allt vi kan för att du och ditt sällskap ska trivas hos oss och få uppleva fjällvärldens allra bästa sidor.

@copperhillmountainlodge

På Instagram just nu
Copperhill på Instagram